Пропускане към основното съдържание

April Wrap Up and May TBR

Христос Воскресе!
Как сте? Празнично настроение, тинтири-минтири?
Аз съм супер! Е, като изключим факта, че всичките ми яйца бяха преборени..
Този месец прочетох 6 книги и месецът е супер продуктивен не заради количеството, а заради качеството. 
Let's begin!

mine
1. "Чарли и шоколадовата фабрика" /Роалд Дал/ 
Обичам разнообразието в жанровете и една детска книжка, която отдавна искам да прочета, не би навредила. Напротив! Допадна ми много. :)

2. "Цялата истина в мен" /Джули Бери/ 
Не написах ревю на книгата..един Бог знае защо. Може би трябваше, тъй като ми хареса. Имах някои забележки като например ужасно бавното действие в началото, но самата история е необичайна (както и героите), а странните неща са ми по вкуса. 

3. "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" /Mark Haddon/ 
Класика. И като такава, искрено би ми било неудобно да тръгна да разпъвам локуми по нея..Твърде много е писано, за да измъкна нещо ново от ръкава си, така че.. Но! Поредното попадение! От доста време се каня да я прочета и ужасно много се радвам, че успях, макар не и на български. Излишно е да казвам, че съм я обикнала, обикнах и Кристофър и цялата история..имаше нещо невероятно чаровно в стила на писане и във факта, че без употребата на метафори, авторът успя да ме оплете в мрежите си. На това му викам талант!

4. "Лейди Полунощ" /Касандра Клеър/
Единствената книга, на която написах ревю всъщност..но наистина имах какво да кажа по нея. Прочетете тук, ако искате. 

5. "Азбучни убийства" /Агата Кристи/
Агата Кристи challenge-a ми продължава. 
Поредният мини-шедьовър..смешно ми става като се сетя, че уж предвиждах кой ще е убиецът. Ха-ха, почти познах! :D Безспорно кралицата на криминалните романи и една от любимите ми авторки. <3

6. "Предимствата да бъдеш аутсайдер" /Стивън Чбоски/
Е, така де, една от многото книги, на които се "каня". Заканата е изпълнена. Всичко в нея ми хареса - от героите до стила на писане и самите поуки от книгата. Смея да твърдя, че тя ми се яви като спасителен пояс предвид това колко съм объркана напоследък. Благодарна съм.

Е, това прочетох през месец април..през май - повече! Ако не е повече, разрешавам ви да ме погнете с вили и факли..

Какво ще чета сега обаче?

"Жената на тигъра" на Теа Обрехт, 
"Скълдъгъри Плезънт: Да играеш с огъня" /Дерек Ланди/ , тъй като препрочитам поредицата. :3
"Град на стълби" - Робърт Джаксън Бенет - ме гледа ужасно отчаяно от рафта, тъй като я отлагам от рождения ми ден..уф, не ме грабва! И трудно се чете. Но ще опитам, обещавам..
"Мъглороден: Последната империя" на Брандън Сандърсън, за която съм най-най-най-най-развълнувана. <333333 
Ще гледам да завърша "Философия на страха" - Ларш Свенсен -, но и да не успея - няма да е фатално.
И задължително ще докопам някоя класика. Открих любовта си към класиките съвсем наскоро и сега просто искам да вмъквам по една такава всеки месец..Вероятно ще е "Спасителят в ръжта" на Джеръм Дейвид Селинджър, но знае ли се..не мога да предвидя какво ще ми хрумне. :D 

Това е от днешния пост.
Надявам се да сте си прекарали добре днес, а и през ваканцията..До следващия пост!

Коментари

  1. В момента почти превършвам Последната империя, книгата е страхотна и няма нещо която да не ми харесвам. Просто е идеална и със сигурност има за какво са си най-най-най... развълнувана. Радвам се че по едно и също време ще четем Мъглороден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз си мисля, че много ще ми хареса, съдейки по "Ритматистът" от същия автор, която беше уникална..И супер, сестри по настоящо четиво! :D Звучи ужасно тъпо, но както и да е. :D

      Изтриване

Публикуване на коментар