Пропускане към основното съдържание

Причини да прочетете "Скълдъгъри Плезънт"

Днес имам важна мисия..на път съм да ви убедя да прочетете любимата ми поредица. Или поне да опитам..

авторско хд

1. Детектив скелет 
I mean, for real, кой не би си паднал по подобно нещо? Плюс това е такъв badass, нямате си и представа..
Дерек и Скълди позират за снимка :3

2. Саркастични реплики на всяка крачка
Сарказмът е любимият ми инструмент за създаване на пълноценни разговори. :D Героите на Дерек определено не си поплюват при използването му.

3. Хумор = 6+
Чувството за хумор на Ланди е съвкупност от остроумни забележки, закачливи разговори и уникален начин на писане. Единствено камък не би се поддал на чара на Скълдъгъри и тайфата. И на Ланди. Да, официално кръшвам и на Ланди. <3


4. Много "на бас, че това не го очакваше"- моменти.
Не, тази поредица не е просто купчина хартия с хумористични излияния..Сюжетите на всяка книга са толкова грабващи, че сякаш оживяват в сърцето и съзнанието ти. Изпълнени с интриги, битки и премеждия. А какви премеждия само...

5. битки, Битки, БИТКИ!
Не знам дали сте фенове на бойните сцени и войните в книгите, но за мен това са едни от най-интересните части и без тях просто нищо не е същото. От малките схватки до масовите боеве, в които чувам отекващия звук на удрящото се желязо в друго такова, докато по-слабите падат като плочки за домино. ИЗВРАТЕНО, НО ФАКТ! "Скълдъгъри Плезънт" е поредица, която изобилства от подобни битки от началото до края, но без да прекалява. Те съвсем не изчерпват съдържанието ѝ обаче...

6. Много от "oh, shit!"- моментите
Сещате ли се за онзи миг, в който тъкмо си мислите, че нещата са се подредили добре за любимия ви герой и той почти препуска, яхнал еднорог към изгряващото слънце? Ъъ, да, rewind. Точно тогава шибаният еднорог сякаш пада в бездънна яма, а със себе си повлича и любимеца ви..да, сега е моментът да избухнете в неудържим плач! Та, така де авторите на тези книги очевидно са садисти. Такъв е и Ланди..Как да не го напсуваш  заобичаш?

7. Заплетен сюжет с щипка "трилърска сол"

Dayum, шейк от емоции! Майсторски написана поредица, която ви кара да искате още и още, а междувременно ви докарва и следните странични ефекти:

замаяност 
нервни кризи 
желание за безболезнено самоубийство 
биполярност 
изблици на внезапно щастие 
потоци от сълзи, последвани от пресъхнали слъзни канали 

Честито! Тази поредица притежава всички симптоми, присъщи на кокаина, морфина и други такива наркотични вещества, но ще ви излезе по-евтино! Enjoy!

8. Стефани Еджли/Валкирия Каин
sassy af
Тази героиня се превърна в моята любимка на всички времена за отрицателно време.. Може би тази точка е по-скоро индивидуална, но искам да споделя удовлетворението си от факта, че открих своя книжен еквивалент! Вал е воин, готов да защити хората, които обича, както и целия свят в името на доброто. В крайна сметка обаче тя е и тийнейджърка, която има правото да бъде нормална поне през 1/10 от времето. Когато ѝ се удаде тази възможност, тя проявява обичайните за възрастта си вълнения - любов, грижи за сестричката си, нормални разговори със семейството си..Винаги обаче е готова да скочи през прозореца на стаята си, изтласквайки въздуха за плавно приземяване, и да скочи в Бентли-то на Скълдъгъри за поредната спасителна мисия. Светът се нуждае от теб, Вал! КАКТО И АЗ!
 #bffsforlife

9. Моментите Скълдъгъри + Валкирия


Мислихте си, че ще се мине без някой и друг ship? А, не :> 
Може би не е нормално да шипвам момиче със скелет, но кой говори за норми тук...

90% от разговорите, които тези двамката водят, са сякаш изчислени по формулата: сарказъм х остроумие + обиди : комична неловкост , но биха жертвали целия свят един за друг..хора, не мога, реве ми се
...
adffkomvpomvg3big
....
не мога да го опиша..дори думите не ми служат подобаващо в момента, трябва да прочетете за какво става дума..ТРЯБВА!

10. Кориците

Няма да пропусна да се полюбувам и тук на страхотния дизайн на книгите! Браво на целия екип на Арт Лайн, работата е на нивото на оригиналните корици!
И не само те...
цветови екстаз. 
Помислете си за всички от тези бебчета на лавиците си? IT'S FREAKING AWESOME!
И има всякакви цветове, така че ако досега не съм ви убедила поне малко в уникалността на поредицата, то поне го направете заради любимия си цвят! :D За добра кауза е!!!

11. Второстепенните герои
  В Скълдъгъри няма такова нещо като пренебрегнати или недоразвити персонажи..Да, дори второстепенните герои са под светлината на прожекторите! А нима не трябва да са? Кларабел, Доктор Най, Кралят на зомбитата, Спрингхийлд Джак etc.. Всички са уникални по свой собствен начин, затова и светът на Скълдъгъри е толкова богат! Няма дори и един аспект от поредицата, който да определя като "плосък".
+ Ще се влюбите в извратените им мозъчета. :]

12. Динамично развитие на действието

Чела съм книги/поредици, в които действието се провлачва в няколко глави, а през това време страниците се запълват с ненужни описания и подробности..да, това си е чиста ретардация. Само дето в повечето случаи ефектът е обратен и вместо вълнуваща, книгата се превръща в затормозяваща и отегчителна.
Тук просто няма такова нещо. Във всяка глава се случва някакъв важен обрат или такъв, който ще доведе до по-нататъшен неочакван развой на събитията. Отделно, диалозите спомагат за това да няма провлачване на действието, поддържат огъня, докато Ланди продължава да хвърля "съчки" и каквото му попадне в него.. Абе, няма грешка.

13. Страхотни злодеи

Няма какво да кажа по тази точка, сами ще се уверите.

14. Доброто винаги побеждава, но пак ще ревете...

И най-хубавото - нищо не може да ви подготви за предстоящото...

goldgoldgoldgold
15. Тухли :3

Уверявам ви, че веднъж започнали, няма да искате да пуснете книгите! А те са дебели..така че удоволствието от четенето ще е двойно по-голямо!


16. Подходящи за вас, за баща ви, за дядото от съседния блок, за домашния ви любимец

Сериозно, познавам хора, които са над 30+ години и са впечатлени от поредицата. Не си мислете, че вие ще сте изключение. ;)))
Е, това е днешният пост..ако не съм успяла да предизвикам нищо у вас чрез него, то тогава..или аз съм некадърна, или вие сте коравосърдечни ;(
И така де..поредицата си остава любимата ми до този момент и имам чувството, че единствено творчеството на Брандън Сандерсън може да се изправи срещу нея в достоен дуел.. Смятам да прочета "Мъглороден" при първа възможност, но момент..постът не е за това. Така че стига съм плямпала, оставям ви на мира и оставете коментар, ако смятате, че у вас се е породило дори и малко желание да започнете със Скълди. <3
peace
В.Д.М
Коментари

 1. Много ти обичам постовете! (: Колкото до поредицата, още отпреди исках да я прочета, отново заради блога ти. Сега вече съм сигурна, че трябва да го направя, надявам се само да си отделя достатъчно време някога. :д ^^

  ОтговорИзтриване
 2. Невероятен пост! Не съм чела поредицата, но определено скоро ще поправя тази своя грешка и то благодарение на теб!

  ОтговорИзтриване
 3. Оо, съвсем ме накара да искам да прочета тази поредица. :3 От мнооого отдавна я наблюдавам, кориците й са прелестни и постоянно ми хващат окото, а явно и самото съдържание също - съдено по публикацията ти. А за "Мъглороден" - една от любимите ми книги е, почвай я. :3

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря!
   Що се отнася до "Мъглороден", в най-скоро време ще се докопам до нея :D

   Изтриване
 4. От доста време се каня на тази поредица... Сарказъм, хумор, битки, силна героиня, уникални второстепенни герои и страхотни злодеи? Определено е за мен! Постът ти е супер! :)

  ОтговорИзтриване
 5. Сега ме сърбят ръцете да отида да си купя втората. поста ти ме вдъхнови да си направя маратон на поредицата :Д

  ОтговорИзтриване
 6. Добре,Рони след като най-накрая ти прочетох поста ,мисля да дам шанс на поредицата ;D Бтв картинката ти е ... *-*

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ще дадеш, разбира се :DD
   Благодаря, врат, а картинката не е нищо особено хд ама мерси хд <3

   Изтриване

Публикуване на коментар