Пропускане към основното съдържание

Зачеркни тези хора от живота си.
1. Хора, които ти казват, че "не можеш"
Ако се отървеш от тези, гарантирам ти, че ще ти е много по-лесно да изпълниш целите си. В живота няма място за хора, които ни спират и ни казват, че не можем да свършим нещо, когато вече сме почти на финала. Отрежи тези "токсични индивиди" и вярвай в победата - ти можеш!

2. Хора, които са погълнати в нещастието си
Тези са още познати и като "енергийни вампири". Можеш да ги познаеш лесно - та те се оплакват 99% от времето, което прекарваш с тях! Зарежи ги. Нямаш нужда от котва, която да те задържа надолу точно когато си напът да изплуваш на повърхността.

3. Хора, които не се радват на успехите ти
Тези са по-хитри отколкото си мислиш. Никога няма да признаят, че завиждат на щастието ти, или че искат да са на твое място. Но и никога няма да те потупат окуражаващо по гърба и да ти кажат "браво, добре се справи!". Стой настрана от тези. Рано или късно ще ти забият нож в гърба.

4. Хора, които са обсебени от теб
Ако сте като мен и имате нужда от независимост и огромно време насаме със.. себе си, то ще разберете какво имам предвид. Има хора, които до такава степен се обсебват от теб, че ти се превръщаш в нещо като техния кислород или чарка, без който не могат да функционират. Те никога няма да разберат нуждата ти от лично пространство и в тяхно присъствие *което вероятно ще е към 90% от личния ти живот*, ще се чувстваш като в капан. Отърви се от тези хора, не си техен домашен любимец.

5. Хората тип "пеперудка"
Тези индивиди са изключително дразнещи. "Симптомите" им са, че ти никога не си им достатъчен. Както "играчът" никога не се задоволява само с една жена до себе си, така и тези хора имат нужда да кацат от човек на човек, а след това да отлитат безгрижно. Те са непостоянни, нелоялни и определено не ги искаш в живота си. Могат да те накарат да се чувстваш виновен и недостоен, въпреки че проблемът не е в теб, а в тях.

6. Хората, които са велики на думи
"Ще бъда до теб в най-лошото", "Няма да те оставя да преминеш сам/а през това", "Купих ти еднорог за Коледа". Добре, последното не е толкова непростимо поради очевидни причини, но... за пореден път cut-these-people-off ! Лесно е да си с някого, когато всичко е наред, а рози се сипят над главата ти на забавен каданс. Смеете се и се чувствате добре заедно. Но когато над главата ти се скупчат облаци, този човек магически изчезва. "Пуф", няма го! Това е моментът, в който разбираш, че си бил използван.

7. Хората, с които тишината е неловка
Този тип може би звучи странно, но фактът си е факт - ако се чувстваш като на тръни, мълчейки в компанията на някого и дори няма какво да си кажете, това просто не е правилният за теб човек. Ти търсиш някого, с когото дори мълчанието е сладко.. Или поне - далеч от неловко.

8. 

Не бих могла да го кажа по-добре. Истината е, че тези хора обичат да си играят на маскарад.. към теб са едни, към другите са различни. Намери човек, който се отнася с всички по един и същ начин. Защото ако задържиш до себе си лицемери, не се учудвай, ако по-късно ти се окажеш на мястото на "сервитьора". 

9. Перфектните хора
Тези хора са.. ами, перфектни. Или поне така изглежда. Мили с всички, не влизат в никакви конфликти, имат адски много приятели и са света вода ненапита откъдето и да ги погледнеш. Разбира се, когато ги опознаеш, виждаш всичките им недостатъци, които останалите не съзират. И накрая.. излиза така, че цялото ви "приятелство" е било чиста загуба на време. Намери си някой земен човек, който не се страхува да показва недостатъците си. 

10. За финал искам да обобщя накратко... зачеркни всички хора, които те карат да се чувстваш зле. Изтъкват недостатъците ти? Майната им. Казват ти, че са по-(сложи прилагателно тук) от теб? МАЙНАТА ИМ. Унижават те, а после се връщат обратно при теб? Използват те? М-А-Й-Н-А-Т-А  И-М!


Това е от днешния пост. Надявам се да съм помогнала по някакъв начин или поне да съм ви подтикнала да сте по-решителни, защото животът и без това е твърде кратък.. нека поне да се обграждаме с качествена компания и да обмисляме добре кого наричаме "приятел".

Коментари

Публикуване на коментар