Пропускане към основното съдържание

Christmas Mood Tag

Весела Коледа на всички *със закъснение*
Е, никога не е късно да кажеш "Весела Коледа". Освен през лятото..ъъм, както и да е ...
Днес си намерих един интересен book tag в духа на празника и *с малки промени във въпросите* реших да го изпълня :3
Ако четете това, чувствайте се тагнати. 


1. Вълнението около Коледа е безспорно, коя книга очакваш с най-голямо нетърпение?  


Вълнувам се за The Accident Season , която май излизаше през март или април.. Както и да е, резюмето звучи интересно, а корицата е повече от симпатична. 
2. Коледни песни - Коя книга/автор не можеш да спреш да възхваляваш? 
"Скълдъгъри Плезънт: Смъртта на светлината" и съответно - Дерек Ланди. Не мисля, че има учудени от отговора ми. :D

3. Джинджифилови къщички: В коя книга или поредица светът е реалистично изграден? 
Нека да кажем.. в поредицата "Хари Потър".*и в "Скълдъгъри Плезънт" също* Джоан Роулинг създаде един магически свят, изпълнен с магически същества и битки, които бяха толкова реалистично описани, че не беше трудно да се потопиш изцяло в него, забравяйки за реалността. Наистина чудесна работа. 4. Коледна традиция: Любима класическа книга или такава, която би искал/а да прочетеш?
Леле.. тук ме удариха в слабото място. Знаете ли колко много класики имам за четене? И винаги ги отлагам.. както и да е, може би най-много искам да се докосна до "Да убиеш присмехулник" /Харпър Лий/ и 451 градуса по Фаренхайт /Рей Бредбъри/.

5. Коледни свещи: Коя книга ти дава онова топло, приветливо усещане?

"Матилда" на Роалд Дал - навява ми много приятни спомени от детството и ме кара да се чувствам уютно в нейната компания. :36. Елхи и коледни украшения: Покажи някои от любимите си корици на книги Корицата на "Онова лято" /Лорън Уилиг/ е просто разкошна. Цветята, женския образ, в който е разкрит обликът на къщата - основен елемент в книгата - много е креативно и пленително. "Крадецът на книги" /Маркъс Зюсак/ .Кориците на книгите от поредицата "Изборът" /Кийра Кас/. Роклите са повече от разкошни, може би любимaта ми е тази на "Изборът".Коментари